Ocena:
0
Bloody Maria
Pora serwowania: rano
Składniki:
- 50 ml Tequila blanco 100% agawy
- 70 ml Sok pomidorowy
- 30 ml Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 5 ml Sos worcester
- 5 ml Płynny miód akacjowy
- 3-4 krople Czerwony sos tabasco
- 1 Szczypta soli
- 5-6 Kostki lodu
- 50 ml Tequila blanco 100% agawy
- 70 ml Sok pomidorowy
- 30 ml Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 5 ml Sos worcester
- 5 ml Płynny miód akacjowy
- 3-4 krople Czerwony sos tabasco
- 1 Szczypta soli
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie wlać resztę składników, po czym posolić.
- Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Przecedzić przez sitko barowe bezpośrednio do szklanki highball.