
Ocena:
0
Frostbite
Pora serwowania: wieczorem
Składniki:
- 30 ml Tequila blanco 100% agawy
- 30 ml Śmietanka UHT
- 10 ml Biały likier creme de cacao
- 1 Gałka muszkatołowa
- 5-6 Kostki lodu
- 30 ml Tequila blanco 100% agawy
- 30 ml Śmietanka UHT
- 10 ml Biały likier creme de cacao
- 1 Gałka muszkatołowa
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie wlać tequilę, śmietankę oraz likier.
- Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Przecedzić dokładnie przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Na koniec, nad kieliszkiem zetrzeć troszkę gałki muszkatołowej. Gotowe!