Ocena:
0
American Flyer
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 90 ml Wytrawny szampan, mocno oziębiony
- 20 ml Stary rum jamajski
- 5 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 5 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 1 Pasek skórki z limonki
- 90 ml Wytrawny szampan, mocno oziębiony
- 20 ml Stary rum jamajski
- 5 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 5 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 1 Pasek skórki z limonki
Przygotowanie:
- Szampan, rum, sok z cytryny i syrop cukrowy wlać do kieliszka do szampana.
- Koktajl delikatnie wymieszać łyżką barową przez około 2-3 sekundy.
- Na koniec, pasek skórki z limonki wycisnąć nad kieliszkiem, do momentu uwolnienia się olejków eterycznych, po czym dodać do koktajlu.