Ocena:
0
Alligator
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 20 ml Pernod
- 20 ml Niebieskie curaçao
- 1 dash Angostura
- 120 ml Nektar z marakui
- 5-6 Kostki lodu
- 1 Plaster cytryny
- 1 wisienka koktajlowa
- 20 ml Pernod
- 20 ml Niebieskie curaçao
- 1 dash Angostura
- 120 ml Nektar z marakui
- 5-6 Kostki lodu
- 1 Plaster cytryny
- 1 wisienka koktajlowa
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie wlać pozostałe płynne składniki.
- Wstrząsnąć porządnie shakerem, po czym odcedzić koktajl przez sitko barowe do szklanki highball na kilka kostek lodu.
- Na koniec, brzeg szklanki udekorować plasterkiem cytryny i wisienką koktajlową.