Ocena:
9.0
Aperol Sour
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 40-60 ml Aperol
- 20 ml Sok pomarańczowy (z koncentratu)
- 20 ml Sok cytrynowy
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 1/2 Plaster pomarańczy
- 1 wisienka koktajlowa
- 3-4 Kostki lodu
- 40-60 ml Aperol
- 20 ml Sok pomarańczowy (z koncentratu)
- 20 ml Sok cytrynowy
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 1/2 Plaster pomarańczy
- 1 wisienka koktajlowa
- 3-4 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie dolać pozostałe składniki płynne.
- Odcedzić do szklanki highball.
- Na koniec, udekorować połówką plasterka pomarańczy i wisienką koktajlową.