Ocena:
0
X.Y.Z.
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 40 ml Jasny rum portorykański
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 15 ml Curaçao triple sec
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Jasny rum portorykański
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 15 ml Curaçao triple sec
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, po czym wlać resztę składników.
- Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Na koniec, całość przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
Wariant: Columbus
Koktajl ten otrzymamy zastępując curacao triple sec pomarańczowym curacao. Powstanie słodki short drink, podawany wieczorem.



Sandy Collins
Apple Martini
French Martini
Sea Breeze
Valentino
Mojito bezalkoholowe
Blue Monday
Chivas Collins
Green mexican