
Ocena:
0
Whisky Flip
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 50 ml Bourbon
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 20 ml Śmietanka UHT
- 1 Żółtko
- 3-4 Kostki lodu
- 1 Szczypta mielonej gałki muszkatołowej
- 50 ml Bourbon
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 20 ml Śmietanka UHT
- 1 Żółtko
- 3-4 Kostki lodu
- 1 Szczypta mielonej gałki muszkatołowej
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie wlać pozostałe składniki.
- Krótko, lecz silnie wymieszać w shakerze, po czym odcedzić do kieliszka.
- Na koniec posypać startą gałką muszkatołową.
Ciekawostka:
Do tego koktajlu użyć można także whisky kanadyjskiej, irlandzkiej lub szkockiej.