Koktajl na bazie:

Tropic Campari

Ocena:

0

Tropic Campari

W shakerze Szklanka typu Highball Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: jako aperitif

Składniki:

- 30 ml Campari
- 20 ml Gin
- 20 ml Likier Grand Marnier Cordon Rouge
- 40 ml Sok pomarańczowy (z koncentratu)
- ok. 100 ml Zimny bitter orange
- 5-6 Kostki lodu
- 1 gałązka Mięta
Przygotowanie:
  • Kostki lodu włożyć do shakera, następnie wlać pozostałe składniki (poza bitter orange).
  • Mocno i dokładnie wstrząsnąć shakerem, po czym odcedzić do szklanki highball na kilka kostek lodu.
  • Koktajl dopełnić bitter orange.
  • Na koniec, udekorować owocami i gałązką mięty.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!