Ocena:
0
Tropic Campari
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 30 ml Campari
- 20 ml Gin
- 20 ml Likier Grand Marnier Cordon Rouge
- 40 ml Sok pomarańczowy (z koncentratu)
- ok. 100 ml Zimny bitter orange
- 5-6 Kostki lodu
- 1 gałązka Mięta
- 30 ml Campari
- 20 ml Gin
- 20 ml Likier Grand Marnier Cordon Rouge
- 40 ml Sok pomarańczowy (z koncentratu)
- ok. 100 ml Zimny bitter orange
- 5-6 Kostki lodu
- 1 gałązka Mięta
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie wlać pozostałe składniki (poza bitter orange).
- Mocno i dokładnie wstrząsnąć shakerem, po czym odcedzić do szklanki highball na kilka kostek lodu.
- Koktajl dopełnić bitter orange.
- Na koniec, udekorować owocami i gałązką mięty.