
Ocena:
0
The Caledonian
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 60 ml Szkocka whisky
- 60 ml Nektar z marakui
- 10 ml Sok cytrynowy
- 10 ml Grenadyna
- 1 dash Angostura
- 5-6 Kostki lodu
- 1 Plaster cytryny
- 1 wisienka koktajlowa
- 60 ml Szkocka whisky
- 60 ml Nektar z marakui
- 10 ml Sok cytrynowy
- 10 ml Grenadyna
- 1 dash Angostura
- 5-6 Kostki lodu
- 1 Plaster cytryny
- 1 wisienka koktajlowa
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie dodać pozostałe płynne składniki.
- Przecedzić koktajl przez sitko barowe do szklanki tumbler z kilkoma kostkami lodu.
- Na koniec, dodać plasterek cytryny i wisienkę koktajlową.
- Podawać ze słomkami.