Ocena:
10.0
Tequini
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 55 ml Tequila blanco 100% agawy
- 15 ml Wytrawny wermut
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
- 55 ml Tequila blanco 100% agawy
- 15 ml Wytrawny wermut
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie wlać tequilę i wermut.
- Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Pasek skórki z cytryny wycisnąć do kieliszka, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, po czym włożyć do drinku.



Sandy Collins
Apple Martini
French Martini
Sea Breeze
Valentino
Mojito bezalkoholowe
Blue Monday
Chivas Collins
Green mexican