Koktajl na bazie:

Rob Roy

Ocena:

10.0

Rob Roy

W szklanicy barmańskiej Kieliszek koktajlowy Wysoka zawartość alkoholu

Pora serwowania: jako aperitif

Składniki:

- 50 ml Szkocka whisky
- 20 ml Czerwony wermut
- 2-3 krople Angostura
- 1 wisienka koktajlowa
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
  • Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie wlać whisky, wermut i angosturę.
  • Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.
  • Przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
  • Na koniec, włożyć wisienkę koktajlową.

Wariant: Rory O'More

Koktajl ten uzyskamy zastępując szkocką whisky irlandzką whiskey. Powstanie w ten sposób lżejszy, bardziej aromatyczny short drink, podawany o każdej porze.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!