
Ocena:
0
Pussy Foot
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 130 ml Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
- 10 ml Grenadyna
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 1 Żółtko
- 4-5 Kostki lodu
- 130 ml Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
- 10 ml Grenadyna
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 1 Żółtko
- 4-5 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie wlać resztę składników.
- Koktajl dokładnie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Wszystko przelać bezpośrednio do szklanki highball.
Ciekawostka:
Koktajl Pussy Foot to z angielskiego kocia łapka. Powstał on w 1920 roku przez Roberta Vermeire'a - barmana Embassy Club w Londynie. Barman opracował koktajl, wówczas podawany z listkami mięty, aby podkreślić swoje uznanie dla Pussyfoot Johnsona, szerzyciela prohibicji na terenie Stanów Zjednoczonych.