Ocena:
0
Pussy Foot
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 130 ml Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
- 10 ml Grenadyna
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 1 Żółtko
- 4-5 Kostki lodu
- 130 ml Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
- 10 ml Grenadyna
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 1 Żółtko
- 4-5 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie wlać resztę składników.
- Koktajl dokładnie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Wszystko przelać bezpośrednio do szklanki highball.
Ciekawostka:
Koktajl Pussy Foot to z angielskiego kocia łapka. Powstał on w 1920 roku przez Roberta Vermeire'a - barmana Embassy Club w Londynie. Barman opracował koktajl, wówczas podawany z listkami mięty, aby podkreślić swoje uznanie dla Pussyfoot Johnsona, szerzyciela prohibicji na terenie Stanów Zjednoczonych.



Sandy Collins
Apple Martini
French Martini
Sea Breeze
Valentino
Mojito bezalkoholowe
Blue Monday
Chivas Collins
Green mexican