Ocena:
8.0
Polish Martini
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 15 ml Wódka
- 15 ml Żubrówka
- 30 ml Sok jabłkowy (ze świeżych owoców)
- 10 ml Krupnik
- 1 Jabłko
- 5-6 Kostki lodu
- 15 ml Wódka
- 15 ml Żubrówka
- 30 ml Sok jabłkowy (ze świeżych owoców)
- 10 ml Krupnik
- 1 Jabłko
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- W shakerze umieścić kostki lodu, wlać oba rodzaje wódki, sok jabłkowy oraz Krupnik.
- Zamknąć shaker. Mieszać energicznie w ciągu 8-10 sekund.
- Przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Umyć jabłko, przekroić na pół, wykroić środek. Ukroić kilka cienkich plasterków i umieścić w koktajlu. Podawać od razu.