Koktajl na bazie:

Polish Martini

Ocena:

8.0

Polish Martini

W shakerze Kieliszek koktajlowy Niska zawartość alkoholu

Pora serwowania: o każdej porze

Składniki:

- 15 ml Wódka
- 15 ml Żubrówka
- 30 ml Sok jabłkowy (ze świeżych owoców)
- 10 ml Krupnik
- 1 Jabłko
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
  • W shakerze umieścić kostki lodu, wlać oba rodzaje wódki, sok jabłkowy oraz Krupnik.
  • Zamknąć shaker. Mieszać energicznie w ciągu 8-10 sekund.
  • Przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
  • Umyć jabłko, przekroić na pół, wykroić środek. Ukroić kilka cienkich plasterków i umieścić w koktajlu. Podawać od razu.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!