 
		Ocena:
5.0
Planter's Punch
Pora serwowania: o każdej porze
				Składniki:
- 60 ml Ciemny rum jamajski
- 20 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 10 ml Grenadyna
- 2-3 krople Angostura
- 50 ml Niegazowana woda mineralna
- 4-5 Kostki lodu, pokruszone
			
				
			- 60 ml Ciemny rum jamajski
- 20 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 10 ml Grenadyna
- 2-3 krople Angostura
- 50 ml Niegazowana woda mineralna
- 4-5 Kostki lodu, pokruszone
				Przygotowanie:
				
	
		- Pokruszony lód włożyć do szklanki highball, następnie wlać resztę składników.
- Koktajl wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund. I gotowe!
Historia:
Koktajl Planter's Punch posiada wiele wersji. Umieszczony wyżej skład i przygotowanie jest adaptacją receptury z XVII wieku. Powszechnie koktajl zawiera 1 miarkę czegoś słodkiego (syrop z grenadyny), 2 miary czegoś kwaśnego (sok z limonki), 3 miary czegoś mocnego (ciemny rum jamajski) oraz 4 miary czegoś neutralnego (woda mineralna niegazowana i pokruszony lód).



 
			 
			 
			 
		 
			 
			 
			 
			 Sandy Collins
Sandy Collins Apple Martini
Apple Martini French Martini
French Martini Sea Breeze
Sea Breeze Valentino
Valentino Mojito bezalkoholowe
Mojito bezalkoholowe Blue Monday
Blue Monday Chivas Collins
Chivas Collins Green mexican
Green mexican