Koktajl na bazie:

Pisco Punch

Ocena:

0

Pisco Punch

W shakerze Szklanka typu Highball Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: o każdej porze

Przygotowanie:
  • Kostki lodu włożyć do shakera, następnie dodać resztę składników (poza liściem ananasa).
  • Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
  • Koktajl przelać bezpośrednio do szklanki highball. Liść ananasa umieścić na krawędzi szklanki.

Ciekawostka:

Istnieje wiele wersji przygotowania tego koktajlu. Na początku XX wieku zawierał on w składzie pomarańczowe curacao, sok z cytryny i wodę gazowaną.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!