Ocena:
0
Pisco Punch
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 40 ml Pisco
- 30 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 5 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 5 ml Pomarańczowy curaçao
- 3-4 krople Angostura
- 90 ml Lemon-lime soda
- 1 świeży Liść ananasa
- 4-5 Kostki lodu
- 40 ml Pisco
- 30 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 5 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 5 ml Pomarańczowy curaçao
- 3-4 krople Angostura
- 90 ml Lemon-lime soda
- 1 świeży Liść ananasa
- 4-5 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie dodać resztę składników (poza liściem ananasa).
- Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Koktajl przelać bezpośrednio do szklanki highball. Liść ananasa umieścić na krawędzi szklanki.
Ciekawostka:
Istnieje wiele wersji przygotowania tego koktajlu. Na początku XX wieku zawierał on w składzie pomarańczowe curacao, sok z cytryny i wodę gazowaną.