 
		Ocena:
0
Ortensia
Pora serwowania: jako aperitif
				Składniki:
- 20 ml Aperol
- 30 ml Szkocka whisky
- 20 ml Czerwony wermut
- 3-4 Kostki lodu
- 1 Pasek skórki z pomarańczy
			
				
			- 20 ml Aperol
- 30 ml Szkocka whisky
- 20 ml Czerwony wermut
- 3-4 Kostki lodu
- 1 Pasek skórki z pomarańczy
				Przygotowanie:
				
	
		- Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie wlać pozostałe płynne składniki.
- Dokładnie wymieszać łyżką barową, po czym odcedzić do schłodzonego kieliszka koktajlowego.
- Do koktajlu lekko wycisnąć skórkę z pomarańczy i dodać do napoju.



 
			 
			 
			 
		 
			 
			 
			 
			 
			 Sandy Collins
Sandy Collins Apple Martini
Apple Martini French Martini
French Martini Sea Breeze
Sea Breeze Valentino
Valentino Mojito bezalkoholowe
Mojito bezalkoholowe Blue Monday
Blue Monday Chivas Collins
Chivas Collins Green mexican
Green mexican