
Ocena:
0
Martinez
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 40 ml Gin
- 25 ml Czerwony wermut
- 5 ml Likier maraschino
- 3 krople Angostura
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Gin
- 25 ml Czerwony wermut
- 5 ml Likier maraschino
- 3 krople Angostura
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej. Następnie wlać gin, wermut, likier i angosturę.
- Wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Wszystko przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Na końcu pasek skórki z cytryny wycisnąć do kieliszka, do momentu uwolnienia olejków eterycznych. Potem włożyć do napoju. I gotowe!
Tagi: