Koktajl na bazie:

Martinez

Ocena:

0

Martinez

W szklanicy barmańskiej Kieliszek koktajlowy Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: jako aperitif

Składniki:

- 40 ml Gin
- 25 ml Czerwony wermut
- 5 ml Likier maraschino
- 3 krople Angostura
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
  • Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej. Następnie wlać gin, wermut, likier i angosturę.
  • Wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
  • Wszystko przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
  • Na końcu pasek skórki z cytryny wycisnąć do kieliszka, do momentu uwolnienia olejków eterycznych. Potem włożyć do napoju. I gotowe!
Tagi:

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!