Koktajl na bazie:

Marama Rum Punch

Ocena:

0

Marama Rum Punch

W shakerze Szklanka typu Highball Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: o każdej porze

Składniki:

- 30 ml Jasny rum jamajski
- 20 ml Curaçao triple sec
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 5 ml Orszada
- 3-4 krople Angostura
- 110 ml Lemon-lime soda
- 1 mała gałązka świeża mięta
- 8-10 Kostki lodu
Przygotowanie:
  • 5-6 kostek włożyć do shakera, następnie wlać rum, curacao, sok z limonki, orszadę i angosturę.
  • Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
  • 3-4 kostki lodu włożyć do szklanki highball i przecedzić do niej koktajl przez sitko barowe.
  • Następnie dodać lemon-lime sodę i wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 3-4 sekundu.
  • Na koniec, do szklanki dać umytą gałązkę mięty.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!