Ocena:
0
Marama Rum Punch
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 30 ml Jasny rum jamajski
- 20 ml Curaçao triple sec
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 5 ml Orszada
- 3-4 krople Angostura
- 110 ml Lemon-lime soda
- 1 mała gałązka świeża mięta
- 8-10 Kostki lodu
- 30 ml Jasny rum jamajski
- 20 ml Curaçao triple sec
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 5 ml Orszada
- 3-4 krople Angostura
- 110 ml Lemon-lime soda
- 1 mała gałązka świeża mięta
- 8-10 Kostki lodu
Przygotowanie:
- 5-6 kostek włożyć do shakera, następnie wlać rum, curacao, sok z limonki, orszadę i angosturę.
- Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- 3-4 kostki lodu włożyć do szklanki highball i przecedzić do niej koktajl przez sitko barowe.
- Następnie dodać lemon-lime sodę i wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 3-4 sekundu.
- Na koniec, do szklanki dać umytą gałązkę mięty.