Ocena:
0
Honolulu Punch
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 40 ml Gin
- 1 Plasterek świeżego ananasa, grubość 1cm
- 80 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 40 ml Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 2-3 krople Angostura
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Gin
- 1 Plasterek świeżego ananasa, grubość 1cm
- 80 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 40 ml Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 2-3 krople Angostura
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Wykroić cząstkę z plasterka ananasa o kształcie trójkąta, skórkę zostawić.
- Kostki lodu włożyć do shakera i dodać pozostałe składniki (poza ananasem). Shakerem całość dokładnie wymieszać przez około 8-10 sekund.
- Wszystko przecedzić przez sitko barowe do szklanki typu highball.
- Pozostałą cząstkę ananasa naciąć wzdłóż i nałożyć na krawędź szklanki. Gotowe!