Koktajl na bazie:

Hemingway

Ocena:

0

Hemingway

Bezpośrednio w kieliszku Kieliszek do szampana Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: jako aperitif

Składniki:

- 105 ml Wytrawny szampan, mocno oziębiony
- 15 ml Pernod
Przygotowanie:
  • Szampan i Pernod wlać do kieliszka od szampana.
  • Koktajl delikatnie wymieszać łyżką barową przez około 2-3 sekund.

Ciekawostka:

Inna nazwa tego koktajlu to Death in The Afternoon.

Wariant: Corpse Reviver No. 2

Koktajl ten otrzymamy zastępując 5 ml Pernodu 5 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Powstanie w ten sposób bardziej orzeźwiający sort drink, podawany o kazdej porze. Koktajl ten został wykreowany przez Franka Meiera w 1926 roku w barze Cambon w hotelu Ritz w Paryżu.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!