
Ocena:
1.0
Grzane wino
Pora serwowania: po posiłku
Składniki:
- 750 ml Czerwone wino (1 butelka)
- 1/2 Pomarańcza
- 1/2 Cytryna
- 350 ml Niegazowana woda mineralna
- 100 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 2 laski Cynamon
- 2 łyżki barowe Goździki
- 750 ml Czerwone wino (1 butelka)
- 1/2 Pomarańcza
- 1/2 Cytryna
- 350 ml Niegazowana woda mineralna
- 100 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 2 laski Cynamon
- 2 łyżki barowe Goździki
Przygotowanie:
- Połówki pomarańczy i cytryny pokroić na plasterki.
- Wino wlać do garnka, następnie dodać wszystkie składniki. Przykryć i odstawić na 30 minut.
- Wino zacząć podgrzewać na płycie kuchennej i ciągle mieszać, aż mikstura zacznie mrugać. Nie doprowadzać do wrzenia.
- Grzane wino rozlać do szklanek żaroodpornych typu toddy.
UWAGA:
Wyżej wymienione produkty składają się na 7 porcji.