Ocena:
0
Francesca Crusta
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 30 ml Wódka
- 20 ml Niebieskie curaçao
- 20 ml Świeżo wyciśnięty sok z grejpfrutów
- 20 ml Świeżo wyciśnięty sok z ananasu
- 5-6 Kostki lodu
- 1/4 Cytryna
- 30 ml Wódka
- 20 ml Niebieskie curaçao
- 20 ml Świeżo wyciśnięty sok z grejpfrutów
- 20 ml Świeżo wyciśnięty sok z ananasu
- 5-6 Kostki lodu
- 1/4 Cytryna
Przygotowanie:
- Krawędź pękatego kieliszka natrzeć ćwiartką cytryny, następnie zanurzyć w cukrze.
- Delikatnie stuknąć w kieliszek, by otrzepać cukier, który na przywarł.
- Do kieliszka włożyć spiralnie ściętą skórkę z cytryny.
- Pozostałe składniki wlać do shakera z kostkami lodu i dobrze wstrząsnąć.
- Na koniec, odcedzić koktajl do przygotowanego wcześniej kieliszka.
- Podawać ze słomkami.