
Ocena:
8.0
Eldorado
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 50 ml Tequila
- 10 ml Curaçao triple sec
- 10 ml Likier crème de banane
- 40 ml Sok pomarańczowy (z koncentratu)
- 40 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 40 ml Nektar bananowy
- 5-6 Kostki lodu
- 1 Plaster pomarańczy
- 1 Plaster limonki
- 1 wisienka koktajlowa
- 50 ml Tequila
- 10 ml Curaçao triple sec
- 10 ml Likier crème de banane
- 40 ml Sok pomarańczowy (z koncentratu)
- 40 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 40 ml Nektar bananowy
- 5-6 Kostki lodu
- 1 Plaster pomarańczy
- 1 Plaster limonki
- 1 wisienka koktajlowa
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie wlać pozostałe płynne składniki.
- Shakerem porządnie wstrząsnąć, po czym odcedzić do szklanki highball na kilka kostek lodu.
- Na koniec, dodać do koktajlu plaster pomarańczy i limonki oraz wisienkę koktajlową.
- Podawać ze słomkami.