Ocena:
0
Cuban Manhattan
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 50 ml Ciemny rum kubański
- 20 ml Czerwony wermut
- 2-3 krople Angostura
- 1 wisienka koktajlowa
- 5-6 Kostki lodu
- 50 ml Ciemny rum kubański
- 20 ml Czerwony wermut
- 2-3 krople Angostura
- 1 wisienka koktajlowa
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie wlać rum, wermut i angosturę.
- Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Na koniec, dodać wisienkę koktajlową.
Wariant: Martinican
Koktajl otrzymamy zastępując ciemny rum kubański starym rumem rolniczym. Powstanie w ten sposób bardziej aromatyczny short drink, serwowany wieczorem.