
Ocena:
0
Cactus Banger
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 40 ml Tequila blanco 100% agawy
- 130 ml Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
- 10 ml Likier Galliano
- 1 cząstka Pomarańcza
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Tequila blanco 100% agawy
- 130 ml Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
- 10 ml Likier Galliano
- 1 cząstka Pomarańcza
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie dodać resztę składników (poza kawałkiem pomarańczy).
- Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Przecedzić dokładnie przez sitko barowe prosto do szklanki highball.
- Kawałek pomarańczy umieścić na krawędzi szklanki. Gotowe!
Ciekawostka:
Koktajl Cactus Banger nazywany jest również jako Freddy Fudpucker.