Ocena:
0
Brazil
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 30 ml Wytrawny wermut
- 35 ml Sherry
- 5 ml Anyżówka
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
- 30 ml Wytrawny wermut
- 35 ml Sherry
- 5 ml Anyżówka
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, po czym dodać resztę składników (poza cytryną).
- Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund. Następnie przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Na koniec, pasek skórki z cytryny wycisnąć do kieliszka, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, po czym dodać do koktajlu.



Sandy Collins
Apple Martini
French Martini
Sea Breeze
Valentino
Mojito bezalkoholowe
Blue Monday
Chivas Collins
Green mexican