Ocena:
0
Brandy Egg Nogg
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 60 ml Brandy
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 1 Jajko
- 120 ml Mleko
- 20 ml Śmietanka UHT
- 2 dashe Angostura
- 5-6 Kostki lodu
- 1 Szczypta mielonej gałki muszkatołowej
- 60 ml Brandy
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 1 Jajko
- 120 ml Mleko
- 20 ml Śmietanka UHT
- 2 dashe Angostura
- 5-6 Kostki lodu
- 1 Szczypta mielonej gałki muszkatołowej
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie dolać pozostałe płynne składniki.
- Dokładnie wymieszać w shakerze, po czym odcedzić do szklanki highball na kilka kostek lodu.
- Na koniec, posypać koktajl startą gałką muszkatołową.