
Ocena:
0
Bossa Nova
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 40 ml Jasny rum portorykański
- 80 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 20 ml Likier Galliano
- 10 ml Likier apricot brandy
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 1 Liść ananasa
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Jasny rum portorykański
- 80 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 20 ml Likier Galliano
- 10 ml Likier apricot brandy
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 1 Liść ananasa
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie dodać resztę składników (poza liściem ananasa).
- Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Przecedzić całość przez sitko barowe do szklanki highball.
- Dla ozdoby można zawiesić na krawędzi szklanki liść ananasa.