Koktajl na bazie:

Bobby Burns

Ocena:

0

Bobby Burns

W szklanicy barmańskiej Kieliszek koktajlowy Wysoka zawartość alkoholu

Pora serwowania: po posiłku

Składniki:

- 40 ml Szkocka whisky
- 15 ml Likier Benedictine
- 15 ml Czerwony wermut
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
  • Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie wlać pozostałe składniki.
  • Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.
  • Na koniec, przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
Tagi: wermut, Klasyk

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!