
Ocena:
6.0
Between-the-sheets
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 20 ml Koniak
- 20 ml Rum portorykański
- 20 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Curaçao triple sec
- 5-6 Kostki lodu
- 20 ml Koniak
- 20 ml Rum portorykański
- 20 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Curaçao triple sec
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie wlać resztę składników.
- Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Przecedzić przez sitko barowe prosto do kieliszka koktajlowego.
Wariant: Nicky Finn
Ten short drink otrzymamy zastępując rum Pernodem. Powstanie w ten sposób drink o anyżowym smaku, podawany po południu.