Koktajl na bazie:

Absinthe veilleuse

Ocena:

0

Absinthe veilleuse

Bezpośrednio w kieliszku Szklanka typu Old-fashioned Niska zawartość alkoholu

Pora serwowania: jako aperitif

Przygotowanie:
  • Kostki lodu włożyć do szklanki old-fashioned, następnie wlać 100 ml schłodzonej wody mineralnej.
  • Do innej szklanki old-fashioned wlać syrop cukrowy i 100 ml schłodzonej wody mineralnej. Następnie łyżką barową powoli wlewać do niej anyżówkę, tak by płyny były ułożone warstwami.
  • Alkohol zapalić. Po około 2-3 sekundach przykryć spodkiem szklankę, by płomień zgasł. Po czym wlać wodę z kostkami lodu.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!