Koktajl na bazie:

Tipperary

Ocena:

0

Tipperary

W szklanicy barmańskiej Kieliszek koktajlowy Wysoka zawartość alkoholu

Pora serwowania: po posiłku

Składniki:

- 40 ml Żytnia whiskey
- 20 ml Czerwony wermut
- 10 ml Zielony likier Chartreuse
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
  • Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie wlać pozostałe składniki.
  • Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.
  • Przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego. I gotowe do podania!

Wariant: Shamrock

Aby otrzymać koktajl Shamrock należy czerwony wermut zastąpić wermutem wytrawnym i dodać irlandzkiej whiskey zamiast żytniej. Drink ten będzie bardziej wytrawny, również podawany po posiłku.

Tagi: wermut

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!