Ocena:
0
St. Raphael Cooler
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 40 ml St. Raphael Rouge lub Gold
- 20 ml Likier Cointreau
- 40 ml Sok pomarańczowy (z koncentratu)
- ok. 100 ml Zimny tonik
- 5-6 Kostki lodu
- 1 Plaster pomarańczy
- 1 Miechunka
- 40 ml St. Raphael Rouge lub Gold
- 20 ml Likier Cointreau
- 40 ml Sok pomarańczowy (z koncentratu)
- ok. 100 ml Zimny tonik
- 5-6 Kostki lodu
- 1 Plaster pomarańczy
- 1 Miechunka
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie wlać pozostałe płynne składniki (poza tonikiem).
- Koktajl porządnie wymieszać w shakerze.
- Odcedzić przez sitko barowe bezpośrednio do szklanki highball z kilkoma kostkami lodu.
- Dopełnić koktajl tonikiem i lekko zamieszać.
- Na koniec, udekorować plasterkiem pomarańczy i miechunką.