Koktajl na bazie:

Royal Highball

Ocena:

0

Royal Highball

Bezpośrednio w kieliszku Szklanka typu Highball Wysoka zawartość alkoholu

Pora serwowania: o każdej porze

Przygotowanie:
  • Truskawki umyć, jedną truskawkę zostawić na koniec do ozdoby koktajlu. Resztę truskawek zmiksować na puree.
  • Kostki lodu włożyć do szklanki highball, następnie wlać szampan, 40 ml zmiksowanych truskawek, koniak i syrop cukrowy.
  • Koktajl delikatnie wymieszac łyżką barową przez około 2-3 sekundy.
  • Na koniec, dodać pół truskawki do dekoracji.

Historia:

Koktajl Royal Highball powstał w 1921 roku przez Franka Meierana na okazję otwarcia baru Cambon w hotelu Ritz.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!