
Ocena:
0
Pineapple & Ginger Martini
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 40 ml Wódka
- 5-6 Kostki lodu
- 5 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 1 Plaster świeżego imbiru
- 1/2 Plasterek świeżego ananasa, grubość 1cm
- 40 ml Wódka
- 5-6 Kostki lodu
- 5 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 1 Plaster świeżego imbiru
- 1/2 Plasterek świeżego ananasa, grubość 1cm
Przygotowanie:
- Opłukać imbir i wykroić z niego krążek o średnicy 1cm i grubości około 1mm. Ananas obrać ze skóry, miąsz pokroić w kostkę.
- Do shakera wkładamy imbir i rozgniatamy go tłuczkiem, następnie dodajemy pokrojony w kostkę ananas i miażdzymy go na puree.
- Dodajemy kostki lodu, wódkę oraz syrop.
- Zamykamy shaker i energicznie mieszamy przez około 10 sekund.
- Przelać przez sitko barmańskie oraz sitko stożkowe do kieliszka.
- Listek ananasa naciąć i udekorować nim brzeg kieliszka.