Koktajl na bazie:

Pineapple & Ginger Martini

Ocena:

0

Pineapple & Ginger Martini

W shakerze Kieliszek koktajlowy Niska zawartość alkoholu

Pora serwowania: o każdej porze

Przygotowanie:
  • Opłukać imbir i wykroić z niego krążek o średnicy 1cm i grubości około 1mm. Ananas obrać ze skóry, miąsz pokroić w kostkę.
  • Do shakera wkładamy imbir i rozgniatamy go tłuczkiem, następnie dodajemy pokrojony w kostkę ananas i miażdzymy go na puree.
  • Dodajemy kostki lodu, wódkę oraz syrop.
  • Zamykamy shaker i energicznie mieszamy przez około 10 sekund.
  • Przelać przez sitko barmańskie oraz sitko stożkowe do kieliszka.
  • Listek ananasa naciąć i udekorować nim brzeg kieliszka.
Tagi: Klasyk, Martini, imbir

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!