Koktajl na bazie:

Jamaica

Ocena:

10.0

Jamaica

W shakerze Szklanka typu Highball Niska zawartość alkoholu

Pora serwowania: po południu

Składniki:

- 20 ml Wódka
- 4-5 Kostki lodu
- 20 ml Grenadyna
- 1 plasterek Cytryna
- 80 ml Blue Curaçao
- 120 ml Sok pomarańczowy (z koncentratu)
- 40 ml Malibu
Przygotowanie:
  • Do szklanki typu hurricane wlać sok pomarańczowy i malibu.
  • Wymieszać przy pomocy łyżki barmańskiej.
  • Wlać do miarki syrop (grenadyna) i wlać powoli do szklanki, tak aby osiadł na dnie tworząc warstwę.
  • Do shakera włożyć kostki lodu, oraz wlać wódkę i blue curaçao.
  • Zamknąć shaker i energicznie mieszać przez około 8 do 10 sekund.
  • Włożyć do szklanki łyżkę barmańską tak aby dotykała ona powierzchni tworzonego koktajlu, następnie bardzo powoli wlewać na łyżkę zawartość shakera, tak aby sok pomarańczowy z malibu, nie zmieszał się z zawartością shakera.
  • Naciąć plasterek cytryny i zawiesić na brzegu szklanki.
  • Podawać od razu!

Ciekawie wyglądający trzy warstwowy drink. W smaku jest bardzo lekki z wyczuwalnym aromatem malibu oraz pomarańczy. Świetny na wszelkiego rodzaju imprezy, jednak dość skomplikowany w przygotowaniu.

Tagi: malibu, warstwy, kokos

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!