
Ocena:
0
Isle of Pines
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 30 ml Jasny rum kubański
- 30 ml Świeżo wyciśnięty sok z grejpfrutów
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 5-6 Kostki lodu
- 30 ml Jasny rum kubański
- 30 ml Świeżo wyciśnięty sok z grejpfrutów
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie wlać resztę składników.
- Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Na koniec, przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
Wariant: Pinerito
Pinerito otrzymamy zastępując syrop cukrowy grenadyną. Powstanie w ten sposób short drink, serwowany w porze aperitifu.
Tagi: Grejpfrut