
Ocena:
0
Honey Moon
Pora serwowania: po posiłku
Składniki:
- 40 ml Calvados
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Likier Benedictine
- 5 ml Pomarańczowy curaçao
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Calvados
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Likier Benedictine
- 5 ml Pomarańczowy curaçao
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie dodać resztę składników (poza cytryną).
- Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Przecedzić przez sitko barowe bezpośrednio do kieliszka koktajlowego.
- Na koniec, pasek skórki z cytryny wycisnąć do kieliszka, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, po czym włożyć do koktajlu.