Koktajl na bazie:

Harvard

Ocena:

0

Harvard

W szklanicy barmańskiej Kieliszek koktajlowy Wysoka zawartość alkoholu

Pora serwowania: jako aperitif

Składniki:

- 50 ml Koniak
- 20 ml Czerwony wermut
- 2-3 krople Angostura
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
  • Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie wlać resztę składników.
  • Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.
  • Przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.

Wariant: Star

Koktajl ten otrzymamy zastępując koniac calvadosem. Powstanie w ten sposób short drink o delikatnym posmaku dębu, podawany jako aperitif.

Historia:

Koktajl Harvard w latach 30-tych XX wieku był popularny jako Metropolitan. Receptura tego drinku obejmowała wówczas 5 ml syropu cukrowego.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!