Koktajl na bazie:

Espresso Martini

Ocena:

5.5

Espresso Martini

W shakerze Kieliszek koktajlowy Niska zawartość alkoholu

Pora serwowania: wieczorem

Składniki:

- 30 ml Wódka
- 30 ml Zimna kawa espresso
- 5 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
  • Do shakera włożyć kostki lodu oraz wlać pozostałe składniki.
  • Zamknąć shaker i energicznie mieszać przez ok. 8 do 10 sekund.
  • Przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
  • Podawać od razu.

Historia

Koktajl ten został wymyślony przez Dicka Bradsella w 1998 roku w Pharmacy w Londynie, jego pierwotną nazwą było "Pharmaceutical Stimulant"

Tagi: Kawa, Espresso

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!