
Ocena:
0
Chocolate Martini
Pora serwowania: po posiłku
Składniki:
- 40 ml Wódka
- 25 ml Biały likier creme de cacao
- 5 ml Brązowy likier creme de cacao
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Wódka
- 25 ml Biały likier creme de cacao
- 5 ml Brązowy likier creme de cacao
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu, wódkę i biały likier włożyć do szklanicy barmańskiej, a następnie mieszać przez około 8-10 sekund.
- Wszystko to przecedzić przez sitko barowe do koktajlowego kieliszka.
- Do koktajlu dodać brązowy likier, który powinien opaść na dno kieliszka.
Wariant: Chocolate Mint Martini
Podawany po deserze czekoladowym drink, otrzymamy zastępując 10 ml białego likieru creme de cacao 10 ml białego likieru miętowego oraz brązowy likier creme de cacao zielonym likierem miętowym.