Koktajl na bazie:

Chocolate Martini

Ocena:

0

Chocolate Martini

W szklanicy barmańskiej Kieliszek koktajlowy Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: po posiłku

Przygotowanie:
  • Kostki lodu, wódkę i biały likier włożyć do szklanicy barmańskiej, a następnie mieszać przez około 8-10 sekund.
  • Wszystko to przecedzić przez sitko barowe do koktajlowego kieliszka.
  • Do koktajlu dodać brązowy likier, który powinien opaść na dno kieliszka.

Wariant: Chocolate Mint Martini

Podawany po deserze czekoladowym drink, otrzymamy zastępując 10 ml białego likieru creme de cacao 10 ml białego likieru miętowego oraz brązowy likier creme de cacao zielonym likierem miętowym.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!