Koktajl na bazie:

Bar Symposium Warszawa 2011

Bar Symposium Warszawa 2011 Już 12 i 13 września 2011 roku zabytkowe budynki Fabryki Wódek Koneser, mieszczącej się na Warszawskiej Pradze, przeobrażą się w światowe centrum kultury barmańskiej. Wszystko za sprawą Bar Symposium Warszawa, które będzie miało już swoją drugą odsłonę. To unikatowe wydarzenie na skalę Europy Wschodniej, skierowane jest do barmanów, kadry zarządzającej gastronomią oraz wszystkich pasjonatów dobrych trunków i wyrafinowanych koktajli. Bar Symposium Warszawa 2011 ze zdwojoną siłą wstrząśnie rodzimym rynkiem gastronomicznym.

Już 12 i 13 września 2011 roku zabytkowe budynki Fabryki Wódek Koneser, mieszczącej się na Warszawskiej Pradze, przeobrażą się w światowe centrum kultury barmańskiej. Wszystko za sprawą Bar Symposium Warszawa, które będzie miało już swoją drugą odsłonę. To unikatowe wydarzenie na skalę Europy Wschodniej, skierowane jest do barmanów, kadry zarządzającej gastronomią oraz wszystkich pasjonatów dobrych trunków i wyrafinowanych koktajli. Bar Symposium Warszawa 2011 ze zdwojoną siłą wstrząśnie rodzimym rynkiem gastronomicznym. Stworzy również okazję do uczestniczenia w inspirujących wykładach, praktycznych warsztatach, licznych degustacjach czy emocjonujących pokazach. Wszystkie atrakcje wdzięcznie dyrygowane będą zarówno przez wybitnych polskich specjalistów oraz tuzów światowej sztuki barmańskiej. Swój udział potwierdził m.in. Alex Kratena, pochodzący z Czech szef baru The Artesian w Langham Hotel w Londynie, najstarszego luksusowego hotelu w Londynie, z wykładem pt. „Exceeding expectations – The essence of luxury”. Pochodzący ze Słowacji Marian Beke z Nightjar w Londynie zaprezentuje najnowocześniejsze techniki przygotowywania koktajli w „Twisted classics or from past to present”. Węgierski barman oraz właściciel Boutiq Bar w Budapeszcie, Zoltan Nagyi opowie o tym, jak trudne bywają początki w wykładzie pt. „The rise of the Boutiq'Bar - The first straw that broke the hungarian bar industry's back”. W Koneserze usłyszeć i zobaczyć będzie można ponownie Joerga Meyera, założyciela Le Lion, z wykładem „A challenge every night: make Guests feel welcome in my Bar”. Oprócz tuzów światowego barmaństwa w Koneserze nie może zabraknąć gwiazd polskiego rynku. Wystąpią m.in. Radosław Wieczorek z prezentacją „Lód – dusza koktajlu”. Andrzej Borcz przedstawi temat: „Determinanty sukcesu lokalu gastronomicznego – jak budować lojalność gości i zwiększać obroty?”. Rafał Ciesielski, Paweł Zaręba i Jacek Wojdyło z BarMagazyn.pl przedstawią „Wzloty i upadki Martini. Od Martineza do Fitty-Fitty”. Leszek Wiwała opowie o „Metodach zabezpieczenia napojów spirytusowych – jak rozpoznać fałszywy alkohol”.'Profesjonalne barmaństwo to sztuka!'. To właśnie hasło przyświeca temu unikatowemu wydarzeniu, którego problematyka dotyka wszystkich gałęzi tej profesji.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!