Koktajl na bazie:

Añejo Highball

Ocena:

0

Añejo Highball

Bezpośrednio w kieliszku Szklanka typu Highball Średnia zawartość alkoholu

Pora serwowania: o każdej porze

Przygotowanie:
  • Kostki lodu włożyć do szklanki highball, następnie wlać płynne składniki.
  • Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.
  • Na koniec, dodać pół plasterka cytryny.

Historia:

Wielu Amerykanów w latach prohibicji, tj. 1919-1933 roku, wyjeżdżało na Kubę, by móc bez ograniczeń pić alkohol, głównie koktajle. Wówczas takie bary jak Floridita, Sloppy Joe's czy też Bodeguita del Medio stały się na Kubie bardzo popularne. W pewnym momencie zapotrzebowanie na koktajle stało się tak popularne, że na wyspie powstała pierwsza placówka ucząca zawodu barmana, zwana "club des cantineros". Stałymi gośćmi Floridity w latach 40-tych XX wieku stali się między innymi pisarz Ernest Hemingway i aktor Spencer Tracy.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!