Ocena:
8.0
Sandy Collins
Pora serwowania: po południu
Składniki:
- 50 ml Szkocka whisky
- 30 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 20 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 120 ml Woda gazowana
- 4-5 Kostki lodu
- 50 ml Szkocka whisky
- 30 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 20 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 120 ml Woda gazowana
- 4-5 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Do shakera wkładamy kostki lodu, a następnie wlewamy szkocką, sok cytrynowy oraz syrop cukrowy.
- zamykamy shaker i energicznie mieszamy przez ok. 8 - 10 sekund
- do szklanki typu highball wkładamy kilka kostek lodu
- zawartość shakera przecedzamy przez sitko do szklanki
- dolać do pełna wody gazowanej
- można dodatkowo udekorować plasterkiem cytryny i wisienką cocktailową