
Ocena:
6.3
San Francisco
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 40 ml Wódka
- 1 Plasterek świeżego ananasa, grubość 1cm
- 80 ml Świeżo wyciśnięty sok z ananasu
- 40 ml Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
- 10 ml Curaçao triple sec
- 5 ml Likier crème de banane
- 5 ml Grenadyna
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Wódka
- 1 Plasterek świeżego ananasa, grubość 1cm
- 80 ml Świeżo wyciśnięty sok z ananasu
- 40 ml Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
- 10 ml Curaçao triple sec
- 5 ml Likier crème de banane
- 5 ml Grenadyna
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Wykroić trójkąt z plasterka ananasa, pozostawiając skórkę.
- Włożyć kostki lodu do shakera, wlać wódkę, sok ananasowy, sok pomarańczowy, curaçao, likier bananowy i grenadynę.
- Zamknąć shaker, mieszać energicznie 8-10 sekund.
- Przecedzić przez sitko narowe do szklanki.
- Naciąć pośrodku cząstkę ananasa i umieścić na krawędzi szklanki. Podawać od razu.