
Ocena:
0
Purple Haze
Pora serwowania: wieczorem
Składniki:
- 15 ml Wódka
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 5 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 5 ml likier crème de mûre
- 3-4 Kostki lodu
- 15 ml Wódka
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 5 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 5 ml likier crème de mûre
- 3-4 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Do shakera włożyć kostki lodu a następnie wlać wódkę, sok z limony i syrop cukrowy.
- Zamknąć shaker i energicznie mieszać przez ok. 4 - 6 sekund.
- Przecedzić przez sitko barowe do kieliszka typu shot.
- Powoli i stopniowo wlewać likier, tak aby osiadł na dnie kieliszka.
- Podawać od razu.
Tagi: Klasyk, creme de mure