Ocena:
7.0
Pisco Sour
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 40 ml Pisco
- 1 Białko
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 2-3 krople Angostura
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Pisco
- 1 Białko
- 15 ml Świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- 10 ml Syrop z cukru trzcinowego
- 2-3 krople Angostura
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Widelcem ubić białko przez kilka sekund.
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie wlać 5 ml ubitego wcześniej białka oraz resztę składników.
- Koktajl energicznie wymieszać w shakerze przez około 8-10 sekund.
- Na koniec, koktajl przelać bezpośrednio do szklanki typu old-fashioned.
Ciekawostka:
Koktajl Pisco Sour jest narodowym trunkiem w Chile i Peru.