Ocena:
0
Pernod Colada
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 60 ml Pernod
- 40 ml Syrop kokosowy
- 100 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 20 ml Śmietanka UHT
- 5-6 Kostki lodu
- 5-6 Kostki lodu, pokruszone
- 1 kawałek Ananas
- 1 wisienka koktajlowa
- 60 ml Pernod
- 40 ml Syrop kokosowy
- 100 ml Sok ananasowy (ze świeżych owoców)
- 20 ml Śmietanka UHT
- 5-6 Kostki lodu
- 5-6 Kostki lodu, pokruszone
- 1 kawałek Ananas
- 1 wisienka koktajlowa
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do shakera, następnie wlać pozostałe płynne składniki.
- Dobrze wstrząsnąć shakerem, po czym odcedzić koktajl przez sitko barowe do szklanki highball z pokruszonym lodem.
- Na koniec, udekorować kawałkiem ananasa i wisienką koktajlową.