
Ocena:
7.8
Hemingway Special
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 50 ml Jasny rum kubański
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 5 ml Świeżo wyciśnięty sok z grejpfrutów
- 5 ml Likier maraschino
- 3-4 Kostki lodu, pokruszone
- 50 ml Jasny rum kubański
- 10 ml Świeżo wyciśnięty sok z limonki
- 5 ml Świeżo wyciśnięty sok z grejpfrutów
- 5 ml Likier maraschino
- 3-4 Kostki lodu, pokruszone
Przygotowanie:
- Pokruszony lód włożyć do miksera, następnie wlać do niego pozostałe składniki.
- Miksować na wolnych obrotach przez 5-10 sekund, po czym zwiększyć obroty i miksować przez kolejne 15-30 sekund.
- Koktajl przelać do kieliszka koktajlowego. Gotowe!
Ciekawostka:
Koktajl został stworzony przez kubańskiego barmana Antonio Melana specjalnie dla Ernesta Hemingwaya.