
Ocena:
0
Gaslight
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 40 ml Szkocka whisky
- 20 ml Czerwony wermut
- 10 ml Pomarańczowy curaçao
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Szkocka whisky
- 20 ml Czerwony wermut
- 10 ml Pomarańczowy curaçao
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie dodać whisky, wermut i curacao.
- Wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Na koniec, pasek skórki z cytryny wycisnąć nad kieliszkiem, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, po czym włożyć do trunku.